Kategorier
Støttet indhold

Nye stikkontakter ved flytning

Det bedste tidspunkt at få monteret nye stikkontakter el. udskiftet gamle stikkontakter på, er inden indflytning i dit nye hjem.

  1. Du slipper for at gøre plads til elektrikerne.
  2. Elektrikeren kan udføre sit arbejde mere effektivt.
  3. Du undgår snavs på dine ting, som arbejdet evt. kan medføre.

Altså masser af gode grunde til at få udskiftet gamle og installeret nye stikkontakter inden du flytter ind i dit nye hjem med alle dine ting.

Udskiftning af gamle stikkontakter

Først og fremmest skal du og en evt. elektriker have et overblik over de stikkontakter der er i hjemmet, er nogle af dem for gamle el. trænger til en udskiftning? så gør det i samme omgang som du montere nogle nye.

Det er ikke unormalt at man overtager et hjem el. sommerhus der er 40-50 år gammelt, og hvor elektriciteten og stikkontakterne i hjemmet ikke helt har fuldt den udvikling der har været. Det er smart at få rettet op på dette inden du flytte ind.

Montering af nye stikkontakter

Der er ikke altid blevet tænkt så meget over hvor man har placeret stikkontakter henne, men det er helt anderledes nu. De skal gerne placeres så belejligt som muligt og hellere for mange end for få.

Det kan være der ikke er nogle stikkontakter på køkkenbordet i det nye hjem, det skal der helst være, måske er der ikke lige en stikkontakt der hvor sofalampen skal stå el. hvor sengelampen skal hænge, få det monteret inden du flytter, af en dygtig autoriseret elektriker.

Hvad er prisen på nye stikkontakter?

Typisk ligger prisen på stikkontakter i et godt spænd mellem 100-300 kr. +/-, alt efter om du skal have dobbelt stikkontakt, hvilket mærke, hvilke stik, indendørs el. udendørs osv. Men det er kun prisen for stikkontakten.

Oveni den pris kommer arbejdstiden en autoriseret elektriker skal bruge på at installere og udskifte. Det kan variere meget fra opgave til opgave, da omfanget kan være vidt forskelligt. En timepris hos elektrikere er ca. på 400-500 kr. i timen, men nogle tilbyder også en fast pris pr. stikkontakt.

Her har jeg set et eksempel på 4.995 kr. for udskiftning af 10 gamle stikkontakter med 10 nye, og det er inkl. prisen på stikkontakterne. Montering af nye stikkontakter er noget dyrere end udskiftning, da det kræver nye huller i væggen og træk af ledninger.

Der er ingen tvivl om at moderne el-løsninger er fremtiden og sikkerhedsmæssigt er det også langt bedre med nyere stikkontakter. Derfor er det aldrig en dum idé at opgradere dine el-løsninger i hjemmet til noget der er mere sikkert og fungere bedre. Det skal nok betale sig hjem i den værdistigning din bolig får.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *