Kategorier
Støttet indhold

Nyt hus – ny facade

Når man har taget beslytningen om at flytte i nyt hus, fundet boligen man vil flytte til, og først er flyttet ind, så vil du hver dag når du går ind og ud af dit hus se facaden af huset som det første.

Facaden er en super vigtig del af husets udtryk og charme og derfor skal den være som du vil have den, da du ellers meget hurtigt risikere at blive træt af dit hus. Du har ikke muligheden for at renovere facaden når du bor i lejlighed, men det har du i dit eget hus!

Hvordan renovere jeg facaden?

Der er flere måder at gøre det på, hvor den nemmeste er at få tilbud fra professionelle murere, der kommer med deres løsning og bedste pris på at løse opgaven.

Men der er også nogle ting du kan gøre selv for at få en pænere facade, som ikke kræver at du ryster sparegrisen. Disse løsninger kan du fint starte med, hvis økonomien ikke er til den helt store facaderenovering.

Vask af facade

Det første du kan gøre er at vaske din facade. Her skal du have fat i noget godt rengøringsudstyr der kan klare en facaderensning, og så er det ellers bare at trække i arbejdstøjet.

Det vil gøre en mærkbar forskel hvis din facade på det nye hus ellers er ganske fin stand, men det er selvfølgelig ikke sikkert at det er nok med en vask – dog altid et godt sted at starte.

Puds til værste huller

Er facaden værre end som så, med en del huller og ujævnheder, så kan du igen selv trække i arbejdstøjet, købe noget puds og gå igang med at lappe hullerne. Hvis du bare er mindre huller kan du sagtens slippe afsted med at gøre det selv.

Efter arbejdet er gjort vil det selvfølgelig give nogle nuance-forskelle og derfor kan du måske også være en god idé med en gang maling af husets facade, hvilket leder til sidste gør-det-selv idé.

Maling af husets facade

Alle kan finde ud af at male, selvom en maler ganske vidst er noget dygtigere og kan gøre det pænere, så kan du sagtens selv klare opgaven med at male dit hus. Det tager måske lidt længere tid og giver en lidt ringere finish, men er slet ikke værst for et billigt økonomisk alternativ til en facaderenovering.

Du skal helst gøre det i tørvejer uden byger i sigte. Sæt gerne et par dage af til det og muligvis af 2 omgange hvis det viser sig huset ser bedst ud efter 2 omgange maling.

God fornøjelse med flytningen og facaderenoveringen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *